KAREL I MARIJETA NATEK

6,000.00 RSD sa PDV-om 9,000.00 RSD

Količina

O knjizi

Najpotpuniji prikaz svih država sveta – ceo svet na Vašem dlanu. Knjiga Države sveta kroz 200 geografskih karata u boji, 600 fotografija, 400 tabela i dijagrama nudi vam potpun uvid u 194 države sveta.

Ova knjiga se razlikuje od uobičajenih geografskih atlasa time što njeni međusobno uporedivi prikazi država razbijaju neke ustaljene i neretko netačne predstave o udaljenim zemljama, prikazuju ih kao domovine tamošnjih stanovnika u svim svojim kulturnim i prirodnim lepotama, ali i sa svim teškoćama. Ova geografska enciklopedija Vam donosi:

* osnovne podatke o državama – prirodne i društvene karakteristike, stanovništvo i naseljenost, državno uređenje, istorija, privreda, prirodne i kulturne znamenitosti.
* pregledne karte – svaka od država je prikazana na preglednoj karti. Pri dnu karte je skica položaja države na kontinentu.
* zastave
* fotografije – kao značajna dopuna teksta, živopisno dočaravaju regionalnu i kulturnu raznolikost današnjeg sveta.

Poznavanje sveta već odavno nije domen geografije, već je postalo potreba svakodnevnog života, nužno oruđe za oblikovanje našeg odnosa prema savremenom svetu – a sve to nije moguće bez osnovnog znanja o neverovatnom mozaiku naroda, jezika, civilizacija, ljudskih ostvarenja i čudesnih dela prirode, o kojima nam ova knjiga pripoveda.

Dimenzije: 26 x 35 cm
Broj stranica: 704
Tip poveza: Tvrdi povez
Godina izdavanja: 2006

Slične Knjige