450.00 RSD sa PDV-om 650.00 RSD

Qty

O knjizi

Ovo je roman o dvoje zaljubljenih mladih ljudi. Snaga ljubavi nadvladala je sve predrasude i prepreke, sve osim one najveće – njezine prerane smrti.

“Ljubavna priča” čita se u jednom dahu i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Rasplakala je milijune čitatelja, preselila se na veliki ekran, a uz nezaboravnu glazbu iz filma rađaju se već desetljećima nove ljubavi…

***

Erich Segal (New York, 1937), američki pisac i scenarist, književni teoretičar i povjesničar književnosti. Diplomirao je klasične jezike i bio profesor na prestižnim američkim sveučilištima: Harvardu, Yaleu i Princetonu. Danas predaje na Wolfson Collegeu, Oxford.
U svojem je profesionalnom životu i radu uspješno spojio karijeru sveučilišnog profesora i onu autora svjetskih bestselera. Svjetsku slavu postigao je romanom prvijencom “Ljubavno priča” (1970) koji je zahvaljujući istoimenom filmskom hitu s Ali MacGraw i Ryanom O’Nealom postao pravim književno-filmskim fenomenom.

Put prema popularnoj književnosti vodio je Segala preko filma. Autor je nekoliko scenarija, a najuspješniji je svakako scenarij za britanski animirani film “Žuta podmornica” (Yellow Submarine) inspiriranog pjesmom legendarnih Beatlesa.

I “Ljubavna priča” nastala je kao scenarij, a zatim je pretvorena u roman. Njegov planetarni uspjeh potaknuo je Segala da napiše i nastavak “Oliverova priča”, te nekoliko žanrovski srodnih djela “Muškarac, žena i dijete”, “Generacija”, “Doktori”, “Samo ljubav”…

Slične Knjige